AirSense 11 -laite obstruktiivisen uniapnean hoitoon | ResMed Suomi
 • airsense-11-CPAP-laite-uniapnean-hoitoon-laite-edestä
 • airsense-11-CPAP-laite-uniapnean-hoitoon-laite-päältä
 • ResMed-airsense11-autoset-cpap-maski-sivupöydällä-315x315
airsense-11-CPAP-laite-uniapnean-hoitoon-laite-edestä
airsense-11-CPAP-laite-uniapnean-hoitoon-laite-edestä
airsense-11-CPAP-laite-uniapnean-hoitoon-laite-päältä
ResMed-airsense11-autoset-cpap-maski-sivupöydällä-315x315

AirSense™ 11 -sarja

AutoSet I Elite

AirSense 11 -APAP- ja -CPAP-laitteiden tehokkaat hoitomuodot1,2 ja helppokäyttöiset ominaisuudet on suunniteltu antamaan sinulle paras mahdollinen hyöty ja kokemus uniapnean hoidosta. AirSense 11 -laitteeseen liittyy myös erityisominaisuuksia, kuten henkilökohtainen avustaja ja Care Check-In, jotka ovat käytettävissä myAir-sovelluksen kautta*.

Tärkeä tuki ylipainehoitoa aloittaessasi

CPAP-potilas-käyttää-resmedin-myair-sovelluksen-henkilökohtaista-avustajaa

Henkilökohtainen avustaja on Air 11 -laitteiden käyttäjille tarkoitettu myAir-sovelluksen erityisominaisuus. Sen selkeät vaiheittaiset video-ohjeet opastavat sinua laitteen ja maskin käyttöönotossa. Hoitoon sopeutumistasi helpottaa mahdollisuus nostaa paine vähitellen sinulle määrättyyn hoitopaineeseen. Opit myös tarkistamaan maskin tiiviyden ja säätämään maskia ennen ensimmäistä hoitokertaa.

Kannustava sovellus tuo varmuutta hoitoon

uniapneapotilas-nukkuu-AirSense-11-CPAP-laitteen-kanssa

Ylipainehoito on kuin mikä tahansa uusi asia: siihen tottuminen ja hoitorutiinin kehittyminen voi kestää muutaman viikon. Siksi AirSense 11 -laite tarjoaa työkaluja ja ominaisuuksia, joilla voit kehittää taitojasi ja luottamustasi, jotta opit käyttämään laitteistoa oikein ja ylipainehoidosta tulee sinulle myönteinen pitkäaikainen tapa ja osa elämääsi.

AirSense 11 -mallit: miten ne eroavat toisistaan?

  AutoSet   Elite

uniapnea-yleinen-automaattisesti-säätyvän-paineen-apap-kuvake

Automaattisesti säätyvä paine

AirSense 11 AutoSet

Automaattisesti säätyvää hoitopainetta antava laite analysoi ylempien hengitysteiden tilanteen ja säätää painetta tarvittaessa. Laitteessa on for Her -algoritmi, joka on suunniteltu obstruktiivista uniapneaa sairastavien naisten erityistarpeisiin.

uniapnea-yleinen-kiinteä-sama-paine-cpap-kuvake

Sama paine

AirSense 11 Elite

Kiinteästi samaa painetta antava laite antaa koko ajan samaa hoitopainetta, jonka lääkäri on sinulle määrännyt.

AirSense 11 tiivistetysti

AirSense 11 -laite on suunniteltu hoidon mukavuutta ajatellen. Saat käyttöösi monipuoliset ominaisuudet sekä työkaluja ja henkilökohtaista opastusta koko hoitopolun ajan, jotta pääset hyvin alkuun ja pysyt hoitoon sitoutuneena.

 • Siro ja moderni ulkoasu ja helppokäyttöinen kosketusnäyttö.
 • Integroitu lämminvesikostutin ehkäisee suun kuivumista.
 • Climate Control -ominaisuus** lämmittää hengitysilman miellyttäväksi ja ehkäisee veden tiivistymisen pisaroiksi ilmaletkuun.
 • AutoRamp™-ominaisuus helpottaa hoidon aloittamista iltaisin nostamalla paineen asteittain hoitopaineeseen.
 • Uloshengityspaineen kevennys (EPR™) pienentää painetta uloshengityksen aikana, jotta sinun on helpompi hengittää ulos.
 • myAir-sovellus kertoo joka aamu hoitopisteesi, antaa käyttöösi ohjevideoita, opastusta ja vinkkejä sekä hoitoraportit.
 • Henkilökohtainen avustaja opastaa sinua laitteiston käyttöönotossa, helpottaa hoitoon tottumista ja auttaa sinua ratkaisemaan itse esimerkiksi ilmavuoto-ongelmia.
 • Testikäyttö, myAir-sovelluksen henkilökohtaisen avustajan toiminto, joka auttaa sinua totuttelemaan hoitoon ennen ensimmäistä varsinaista hoitokertaa.
 • Care Check-In on vaivaton matalan kynnyksen tapa saada henkilökohtaista tukea myAir-sovelluksen kautta ja sinua hoitavalle yksikölle keino saada tietoa hoitosi sujumisesta.
 • Langattoman päivityksen ansiosta hoitava yksikkö voi käynnistää laitteesi ohjelmistopäivitykset, jotta saat käyttöösi ResMedin uusimmat ylipainehoidon ominaisuudet.

Lue käyttöohjeesta tärkeät varoituksiin ja varotoimiin liittyvät tiedot, jotka on otettava huomioon ennen tuotteen käyttöä ja käytön aikana.

myAir-sovellusta käyttävät nukkuvat pidempään joka yö

myair-sovellus-uniapneapotilaille-hoitonäyttö-kirjasto-avustaja

Jos käytät MyAiria, voit nukkua keskimäärin 46 min pidempään3 kuin muut CPAP-hoitoa käyttävät. Voit ladata myAir-sovelluksen App Store®- tai Google Play™ -kaupasta.

Osta verkkokaupasta

Tarvitsetko CPAP-tarvikkeita, maskin tai varaosia AirSense 11 -laitteeseesi? Voit tehdä ostoksia ResMedin verkkokaupasta missä ja milloin tahansa vaivattomasti ja nopeasti.

 

Dokumentaatio

AirSense 11 -käyttöohje
Tekniset asiakirjat

AirSense 11 pikaopas potilaalle
Tekniset asiakirjat

AirSense 11 - usein kysytyt kysymykset

Tarvitset AirSense 11 -laitetta varten CPAP-hoitomääräyksen. Käytännöt vaihtelevat eri paikkakunnilla. Kun olet saanut CPAP-hoitomääräyksen, kysy lääkäriltäsi, voisiko AirSense 11 olla sinulle sopiva hoitovaihtoehto.

CPAP-hoito vaatii totuttelua. Jos sinun on vaikea sopeutua hoitoon tai sinulla on ongelmia laitteen tai maskin kansa, ota yhteys sinua hoitavaan yksikköön. Sieltä saat vastauksia kysymyksiisi, ratkaisuja AirSense 11 -laitetta tai hoitoasetuksia koskeviin ongelmiisi ja apua hoidon mukavuuden tai tehokkuuden parantamiseen.

ResMedin maskit on suunniteltu useimpien ResMedin laitteiden kanssa yhteensopiviksi. Seuraavia maskeja suositellaan käytettäväksi AirSense 11-laitteen kanssa:

Minimalistiset maskit yksinkertaisuutta rakastaville:

Vapautta tuovat maskit nukkuessaan paljon liikkuville:

Istuvuudeltaan monipuoliset maskit varmuutta etsiville:

Käytä aina laitteen kanssa yhteensopivaa maskia. Kun käytät yhteensopivaa ResMed-maskia, voit käyttää asianmukaisia maskiasetuksia ja hyödyntää kaikkia AirSense 11 -laitteen myAir-ominaisuuksia, kuten maskikohtaisia video-ohjeita.

Käytä AirSense 11 -laitteen kosketusnäyttöä ja siirry Omat valinnat -kohtaan. Voit valita näytössä näkyvän voimassa olevan asetuksen ja muuttaa sitä seuraavasti:

Kosteustaso: Kostuttimen tarkoituksena on kostuttaa hengitysilma hoidon miellyttävyyden parantamiseksi. Jos käytät Climate Control Auto-asetusta ja ClimateLineAir™-lämpöletkua, lämpötila- ja kosteusasetus säätyy automaattisesti esiasetetulle tasolle, joka pitää hoidon mahdollisimman mukavana. Sinun tarvitsee vain liittää ClimateLineAir™-ilmaletku ja painaa käynnistyspainiketta.

Voit määrittää AirSense 11 -laitteen kosteustason tai poistaa kostutuksen käytöstä myös manuaalisesti valitsemalla kosteustason Omat valinnat -valikosta. Jos nenä tai suu tuntuu kuivalta, suurenna kosteustasoa: suurin asetus on 8. Jos maskiin tiivistyy kosteutta, pienennä kosteustasoa: pienin asetus on 1.

Viiveaika: Viivetoiminto nostaa paineen vähitellen alhaisesta aloituspaineesta sinulle määrättyyn hoitopaineeseen. Siihen kuluvaa aikaa kutsutaan viiveajaksi. Kun viiveajan asetuksena on Auto, laite alkaa nostaa painetta vähitellen, kun olet nukahtanut. Viiveajan asetusvaihtoehdot ovat Pois, Auto tai aika 5–45 min. Siirry Omat valinnat -kohtaan, valitse Viiveaika ja valitse haluamasi asetus.

Jos tarvitset apua hoidon mukavuutta parantavien asetusten määrittämiseen, lue laitteen käyttöohje tai ota yhteys sinua hoitavaan yksikköön.

Henkilökohtainen avustaja on myAir-ominaisuus, joka on tarkoitettu vain AirSense 11 -laitteen käyttäjille. Sen kautta saat interaktiivisia video-ohjeita, joiden avulla voit varmistua siitä, että käytät maskia ja laitetta oikein.
Esimerkiksi Testikäyttö-toiminnolla voit kokeilla, miltä hoito tuntuu, ennen kuin aloitat ensimmäisen varsinaisen hoitokerran. Testikäytön aikana voit kokeilla erilaisia paineita, tarkistaa maskin tiiviyden ja opetella parantamaan maskin tiiviyttä tarvittaessa.
myAir antaa myös henkilökohtaista opastusta, hyödyllisiä vinkkejä, muistutuksia puhdistamisesta, rohkaisevia viestejä ja tukee sinua matkalla kohti onnistunutta CPAP-hoitokokemusta.

myAir on verkko-ohjelma ja sovellus, joka auttaa hoidon aloittamisessa4, seuraa hoitosi edistymistä ja rohkaisee jatkamaan hoitoa.* Aamulla saat pisteet edellisen yön hoidosta ja voit käyttää raportteja hoidon edistymisen seurantaan. myAir-mobiilisovellus on ladattavissa App Store®- ja Google Play™ -kaupasta.***  myAir-ohjelmaa voi käyttää myös tietokoneen verkkoselaimella kirjautumalla osoitteessa myAir.ResMed.eu. Huomaathan, että jotkin myAir-ominaisuudet ovat saatavana vain myAir-mobiilisovelluksessa.

Varmista ensin, että Bluetooth® on otettu käyttöön älypuhelimessasi. Kirjaudu sitten myAir-sovellukseen ja noudata ohjeita AirSense 11 -laitteeseen yhdistämiseksi. Jos AirSense 11 -laitteen näyttöön ei tule nelinumeroista koodia, siirry Koti-valikkoon ja valitse +Lisää ja sen jälkeen myAir. Jos tarvitset apua, siirry myAir-sovelluksen tai myAir-sivuston Tukipalvelu-sivulle

Laitteen käyttöohjeessa kerrotaan, miten laite puretaan osiin, puhdistetaan, tarkastetaan ja kootaan. Myös myAir-sovelluksessa on hyödyllisiä vinkkejä ja videoita puhdistamisesta. Seuraavassa on yleisohjeet puhdistamisesta:

CPAP-laitteen puhdistaminen

Aika: 5 minuuttia

Laitteen puhdistamisessa tarvittavat välineet:

 • Allas tai astia
 • Lämmin vesijohtovesi
 • Mieto saippua
 • Puhdas pyyhe

Viikoittaisen puhdistuksen vaiheet:

 • Irrota virtajohto ja irrota ja tyhjennä kostuttimen vesisäiliö. Pyyhi vesisäiliö huolellisesti puhtaalla liinalla ja anna kuivua suoralta auringonvalolta suojattuna ja kaukana lämmönlähteistä. Kostuttimen vesisäiliön voi pestä myös tiskikoneessa.
 • Irrota ilmaletku ja pese se lämpimässä vedessä, jossa on mietoa astianpesuainetta. Älä pese ilmaletkua pesukoneessa tai astianpesukoneessa. Huuhtele ilmaletku huolellisesti ja anna kuivua suoralta auringonvalolta suojattuna ja kaukana lämmönlähteistä.
 • Pyyhi laitteen ulkopinta puhtaalla, kuivalla liinalla.
 • Kokoa kostuttimen vesisäiliö ja täytä se vesijohtovedellä.

Otsonointilaitteen käyttö voi vaurioittaa laitetta. ResMedin rajoitettu takuu ei kata otsonointilaitteen käytöstä johtuvaa ResMed-laitteen vaurioitumista.

Olemme sitoutuneet pitämään terveystietosi turvassa ja suojattuina ja varmistamaan tietojen säilymisen luottamuksellisina. Voit tarkistaa, miten ja miksi keräämme terveystietoja, miten pidämme ne suojattuina ja miksi tiedot ovat tärkeitä nykyisessä terveydenhuollon ympäristössä, siirtymällä potilaan terveystietoja käsittelevälle sivulle

Lue käyttöohjeesta tärkeät varoituksiin ja varotoimiin liittyvät tiedot, jotka on otettava huomioon ennen tuotteen käyttöä ja käytön aikana.

Laitteiden ja lisävarusteiden sekä myAir-sovelluksen saatavuus vaihtelee alueittain. Lisätietoja saat ottamalla yhteyttä ResMediin.

Viitteet:

* myAir ei ole saatavana kaikissa maissa. Jotkin myAir-ominaisuudet ovat saatavana vain myAir-sovelluksessa.

** Climate Control on käytettävissä vain, kun ClimateLineAir 11 -letku ja HumidAir 11 -vesisäiliö ovat kiinnitettyinä laitteeseen.

*** Android ja Google Play ovat Google, Inc:n rekisteröityjä tavaramerkkejä Yhdysvalloissa ja muissa maissa. Apple, App Store ja iPhone ovat Apple Inc:n rekisteröityjä tavaramerkkejä Yhdysvalloissa ja muissa maissa.

 1. Isetta, Valentina et al. Comparative assessment of several automatic CPAP devices’ responses: a bench test study. ERJ Open Res. 1, no.1 (May 2015): 00031-2015.
 2. McArdle N et al. Study of a Novel APAP Algorithm for the Treatment of Obstructive Sleep Apnea in Women. Sleep. 2015;38(11):1775-1781.
 3. Price Waterhouse Coopers. Empowering the sleep apnoea patient. A ResMed or internal sponsored study of how myAir users behave better. 2016
 4. ResMedin Air11-kysely, johon osallistui 146 potilasta, toteutettu 28. kesäkuuta – 29. heinäkuuta 2021. Q19: 62 % potilaista ilmoitti aloittaneensa ylipainehoidon luottavaisina AirSense 11 -laitteen käyttöönoton jälkeen, N=119 vastaajaa. Q10: 63 % potilaista kertoi henkilökohtaisen avustajan auttaneen heitä määrittämään ylipainelaitteen asetukset oikein, N=49 vastaajaa. Tiedostomuodossa olevat tiedot, ID A5043180.