Laitteiden ja lisävarusteiden ylläpito - ResMed Suomi

Laitteiden ja lisävarusteiden ylläpito

Potilaiden laitteiden ylläpidosta on huolehdittava, jotta hoidon teho säilyy.

Laitteiden ylläpito

Laadukkaan hoidon ylläpitäminen edellyttää, että potilaslaitteista pidetään hyvää huolta. Tukkeutunut ilmasuodatin voi vähentää potilaalle annettavaa painetta. Suosittelemme, että uniapnean hoitolaite irrotetaan kerran kuussa virtalähteestä ja ulkopinnat pyyhitään liinalla, joka on kostutettu vedellä ja miedolla puhdistusaineella. Vältä kastelemasta sähköliitäntöjä.

On myös tärkeää tarkastaa säännöllisesti, onko ilmasuodattimessa reikiä tai pölyä. Laitteiden käyttöoppaissa on täsmälliset suositukset siitä, miten usein potilaan on huollettava laitetta.

airsense11-air-filter-maintenance-replacement-resmed

Lisävarusteiden puhdistaminen

Säännöllinen ylläpito ja puhdistus pitävät lisävarusteet hyvässä toimintakunnossa ja parantavat potilaan hoitokokemusta.

Päivittäinen puhdistus

Kerran kuukaudessa

Huomautus:

Toisistaan irrotetut säiliön kansi, levy ja pohjaosa voidaan pestä myös astianpesukoneessa hellävaraisella tai lasipesuohjelmalla (ainoastaan ylähyllyllä).

Potilaat eivät saa käyttää seuraavia aineita kostuttimen puhdistukseen, sillä ne voivat vaurioittaa tuotetta ja lyhentää sen käyttöikää:

  • valkaisuaine sekä kloori-, alkoholi- ja ammoniakkipohjaiset liuokset
  • kosteuttavat, antibakteeriset tai glyseriinisaippuat
  • hyväksytyt kalkinpoistoaineet

Letkut ja suodattimet

Osien asianmukainen ylläpito on keskeinen osa potilaan uniapnean hoitoa. Seuraavassa on kerrottu, miten laitteiden suodattimet ja letkut vaihdetaan, jotta hoidon laatu pysyy mahdollisimman hyvänä.

Miten usein letku pitää vaihtaa?

resmed-climatelineair-tube-cpap-accessory

Suosittelemme, että letku vaihdetaan säännöllisesti, jotta hoito on mahdollisimman miellyttävää potilaalle. Yleensä letku vaihdetaan 6–12 kuukauden käytön jälkeen.

 

Miten usein Ilmasuodattimet pitää vaihtaa?

resmed-standard-air-filters-machine-accessory

Jos ympäristö on hyvin kostea tai pölyinen, kertakäyttösuodatin täytyy vaihtaa usein. Suosittelemme, että potilas tarkastaa suodattimen silmämääräisesti kerran kuussa ja vaihtaa sen tarvittaessa. Suositeltu vaihtoväli on 6 kuukauden välein tai useammin, suodattimen kunnon mukaan.