Tietosuojaseloste

Viimeisin päivitys: Lokakuu 2021

 

Tätä tietosuojailmoitusta voidaan päivittää milloin tahansa. Kussakin tietosuojailmoituksessa ilmoitetaan sen viimeisimmän päivityksen päivämäärä. Ilmoitamme sinulle, jos teemme tähän tietosuojailmoitukseen merkittäviä muutoksia.

Tämä tietosuojailmoitus koskee sivustoa https://www.resmed.fi. Jos käytät muita ResMed-tuotteita ja -palveluja, väliseemme suhteeseen sovelletaan niiden erillisiä tietosuojailmoituksia.

Tässä tietosuojailmoituksessa ”sinä” ja ”sinun” tarkoittavat henkilöä, joka käyttää sivustoa https://www.resmed.fi, ja ”me” ja ”meidän” tarkoittavat ResMediä.

ResMedin on varmistettava, että se noudattaa yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) vaatimuksia ja tarvittaessa paikallisia tietosuojalakeja. Henkilötietojasi on käsiteltävä ja suojattava tietosuojamääräysten mukaisesti.

Tässä ilmoituksessa kerrotaan tietoja oikeuksistasi ja meidän käytännöistämme tietosuojaan liittyen. Kyseiset oikeudet ja käytännöt määrittävät, miten käsittelemme henkilötietojasi.

Nämä ovat tiedot, jotka ResMed haluaa jakaa kanssasi.

Henkilötiedot, joita ResMed kerää, ja tietojen keräyksen tarkoitus

Kun selaat sivustoa https://www.resmed.fi, ResMed kerää joitain henkilötietojasi evästeiden tai vastaavien tekniikoiden avulla. Jos haluat lisätietoja evästeiden tai vastaavien tekniikoiden avulla kerättyjen tietojen käytöstä, katso evästekäytäntömme.

Kun tilaat uutiskirjeemme, ResMed kerää seuraavat henkilötiedot:

  • tunnistetiedot: nimi, sukunimi
  • ammatilliset tiedot: sähköpostiosoite.

Näiden henkilötietojen käyttö on tarpeen, jotta voimme lähettää sinulle säännöllisesti uniapneaan ja/tai hengityssairauksien hoitoon liittyviä vinkkejä hoitokokemuksesi parantamiseksi ja elämäsi helpottamiseksi. Tämä perustuu suostumukseesi, jonka annat ResMedille napsauttamalla uutiskirjelomakkeessa olevia valintaruutuja.

Kun täytät ResMedin asiakaspalvelun yhteydenottolomakkeen, ResMed kerää seuraavat henkilötiedot:

Jos olet terveydenhuollon ammattilainen tai mahdollinen ammattilaisasiakas:

  • tunnistetiedot: nimi, sukunimi
  • ammatilliset tiedot: työnimike, sähköpostiosoite, työpaikka
  • tiedot, jotka voit kertoa pyyntösi ”viestikenttä”-kohdassa.

Näiden henkilötietojen käyttö on tarpeen, jotta voimme vastata kysymyksiisi. Näin ollen ResMedillä on pätevä syy vastata terveydenhuollon ammattilaisille, jotka haluavat pyytää lisätietoja ResMediltä. Kun täytät yhteydenottolomakkeen, ResMed kerää sähköpostiosoitteesi voidakseen vastata kysymykseesi sähköpostitse. ResMed voi kuitenkin myös lähettää sinulle lisätietoja tuotteistaan ja palveluistaan työsähköpostisi kautta. Tässä tapauksessa työsähköpostisi käyttö perustuu suostumukseesi, jonka olet antanut ResMedille koskien uutiskirjeen lähettämistä sinulle.

Jos olet potilas tai mahdollinen asiakas:

  • tunnistetiedot: nimi, sukunimi
  • yhteystiedot: sähköpostiosoite
  • tiedot, jotka voit kertoa pyyntösi ”viestikenttä”-kohdassa.

Näiden henkilötietojen käyttö on tarpeen, jotta voimme vastata pyyntöösi. Koska saatat kertoa terveystietoja – eli arkaluonteisia tietoja – yhteydenottolomakkeen ”viesti”-kentässä, ResMedin on tarpeen kerätä suostumuksesi ennen pyyntöösi vastaamista. Siksi sinulle kerrotaan ”lähetä”-painikkeen yllä, että ”napsauttamalla ’lähetä’-painiketta hyväksyt myös, että ResMed käsittelee terveystietojasi voidakseen vastata pyyntöösi”.

Kun täytät yhteydenottolomakkeen, ResMed kerää sähköpostiosoitteesi voidakseen vastata kysymykseesi sähköpostitse. ResMed voi kuitenkin myös lähettää sinulle lisätietoja uniapnean ja/tai hengityssairauksien hoidosta suoraan sähköpostiisi. Kuitenkin tässä tapauksessa sähköpostiosoitettasi voidaan käyttää perustuen suostumukseesi, jonka annat ResMedille napsauttamalla yhteydenottolomakkeen valintaruutuja.

Henkilötietojesi keräämisestä ja käytöstä vastaavat tahot ResMedillä

Henkilötiedoistasi vastaavaa tahoa ResMedillä kutsutaan ”rekisterinpitäjäksi”. Kukin ResMed-taho on nimittänyt tietosuojavastaavan, joka neuvoo ja tukee rekisterinpitäjää henkilötietojesi asianmukaisen suojaamisen varmistamiseksi. Henkilötietojesi rekisterinpitäjä on seuraava taho ResMedillä:

ResMed Finland OY, Hevosenkenka 3 02600 ESPOO, Finland, +358 9 86 76 820, privacy@resmed.eu

Tietosuojavastaava: Bureau du délégué à la protection des données, Parc Technologique de Lyon, 292 Allée Jacques Monod, 69791 Saint-Priest Cedex – Ranska, +33 426 100 200, privacy@resmed.eu.

Henkilötietojesi säilytysaika

ResMed säilyttää henkilötietojasi (muita kuin evästeiden tai vastaavien tekniikoiden kautta kerättyjä tietoja) tietojen keräyksen tarkoituksesta riippuen:

  • Yhteydenottopyynnöt: ResMed säilyttää henkilötietojasi niin kauan kuin on tarpeen sallittuja tarkoituksia varten erityisessä kansiossa ResMedin asiakaspalvelun sähköpostilaatikossa ennen poistamista.
  • Korvausvaatimukset: Jos yhteydenottolomakkeen kautta vastaanotettava pyyntö todetaan korvausvaatimukseksi, sitä säilytetään laadunhallintajärjestelmässämme 15 vuoden ajan, jotta voidaan seurata, miten olemme vastanneet siihen.
  • Sähköpostit: ResMed säilyttää henkilötietojasi kolmen vuoden ajan viimeisestä yhteydenpidostamme.

Evästeiden tai vastaavien tekniikoiden kautta kerättyjä tietoja säilytetään evästekäytännössämme määritettyjen säilytysaikojen mukaisesti.

Henkilötietojesi jakaminen kolmansien osapuolien kanssa

Emme myy tai vuokraa henkilötietojasi. Jaamme niitä vain tämän tietosuojailmoituksen mukaisesti sovellettavan lain sallimissa rajoissa.

Voimme jakaa henkilötietojasi:

  • minkä tahansa ResMedin tahon tai toimipisteen ja minkä tahansa jälkimmäisen omistaman tai hallinnoiman yhtiön kanssa
  • jos kaikki ResMedin toiminnot tai osa niistä siirtyy toiselle taholle fuusion, omaisuuden luovutuksen tai muun toimen kautta
  • hallitulla ja turvallisella tavalla kolmansien osapuolten, sähköpostityökalumme (DotDigital), isännöintipalveluntarjoajamme (AWS), laadunhallintajärjestelmämme (Trackwise) ja asiakassuhteiden hallinnoinnin (Salesforce) kanssa, jolloin näillä käsittelijöillä on velvollisuus suojata henkilötietojasi ja käyttää niitä vain ResMedin pyynnöstä palvelujen tarjoamiseen
  • jos meillä on siihen lain mukaan velvollisuus
  • jos se on tarpeen oikeudenkäyntimenettelyn mukaisiin tarkoituksiin tai lain mukaisen oikeuden harjoittamiseen tai puolustamiseen.

Henkilötietojesi siirto EU:n ulkopuolelle

ResMed suosii henkilötietojesi käyttöä Euroopan unionin jäsenvaltioiden alueella tai muissa maissa, joissa Euroopan unionin ilmoituksen mukaan henkilötiedot suojataan riittävällä tavalla maan oman lainsäädännön tai ratifioitujen kansainvälisten sopimusten mukaisesti.

ResMed voi kuitenkin yllä kohdassa 4 kuvatun mukaisesti jakaa henkilötietojasi joillekin tahoilleen EU:n ulkopuolella korvausvaatimusten käsittelyä varten sekä ulkoiselle palveluntarjoajalleen Sparta Systemsille, joka on vastuussa laadunhallintajärjestelmämme (Trackwise) ylläpidosta.

ResMed korostaa, että tällainen käyttö on mahdollista vain, jos asianmukaisin turvatoimin on varmistettu, että tietojen siirto tapahtuu tietosuojamääräysten mukaisesti. Näin ollen käytössämme ovat kaikki asianmukaiset turvatoimet (esimerkiksi Euroopan komission mallisopimuslausekkeet), jotta voimme varmistaa, että henkilötietojen siirto EU:n ulkopuolisille palveluntarjoajille tapahtuu tietosuojamääräysten mukaisesti.

Tietoturva ResMedillä

Käytämme erilaisia tietoturva- ja yksityisyystoimenpiteitä tietojesi suojaamiseen ja voimassa olevien tietosuojalakien noudattamiseen.

ResMed on myös varmistanut, että Resmed.fi-sivustolla kerättyjä henkilötietojasi säilytetään turvallisessa tietokeskuksessa Euroopassa ja että tästä vastaavat tarkkaan valitut käsittelijät, jotka toimivat vain ResMedin ohjeiden pohjalta.

Noudattamistamme turvatoimenpiteistä huolimatta sinun on huomioitava, että Internetin kautta lähetettyjen tietojen turvallisuutta on mahdotonta taata täydellisesti. Jos tietoomme tulee, että henkilötietoihisi on murtauduttu, ilmoitamme tietosuojaloukkauksesta asianmukaisten säännösten mukaisesti.

Sinun oikeutesi liittyen siihen, miten ResMed käyttää tietojasi

Sinulla on henkilötietoihisi liittyviä oikeuksia.

Voit käyttää oikeuttasi tutustua tietoihin, mukaan lukien tiedonsaantioikeutta, ymmärtääksesi, miten ResMed käsittelee henkilötietojasi, sekä oikeutta pyytää ResMediä tarjoamaan sinulle kopio säilyttämistämme henkilötiedoistasi.

Tietyissä tilanteissa voit myös pyytää meitä poistamaan henkilötiedot, joita säilytämme yllä kuvatuissa järjestelmissämme. Tätä kutsutaan oikeudeksi henkilötietojen poistamiseen.

Voit pyytää meitä korjaamaan henkilötietosi, jos havaitset niissä virheitä. Tätä kutsutaan oikeudeksi oikaista henkilötiedot.

Tietyissä tapauksissa voit pyytää meitä rajoittamaan sitä, miten käytämme henkilötietojasi. Tätä kutsutaan oikeudeksi rajoittaa henkilötietojen käsittelyä.

Tietyissä tapauksissa voit myös vastustaa sitä, että ResMed käyttää henkilötietojasi. Tätä kutsutaan oikeudeksi vastustaa henkilötietojen käsittelyä.

Voit myös milloin tahansa vastustaa sitä, että henkilötietojasi käytetään markkinointitarkoituksiin, noudattamalla kussakin sinulle lähettämässämme markkinointisähköpostissa olevia kieltäytymisohjeita.

Sinulla on myös oikeus pyytää ResMediä siirtämään henkilötietosi sinulle tai siirtämään ne suoraan toiselle palveluntarjoajalle. Tätä kutsutaan oikeudeksi henkilötietojen siirrettävyyteen.

Jos asut Ranskassa, voit myös määrittää ohjeet siitä, mitä henkilötiedoillesi tapahtuu kuolemasi jälkeen.

Niiden oikeuksien kohdalla, joita et itse voi käyttää, ota yhteyttä ResMedin tietosuojatiimiin osoitteeseen privacy[at]resmed.eu. Käsittelemme silloin viipymättä pyyntösi käyttää oikeuksiasi ja ilmoitamme sinulle kaikista sellaisista toimista, joihin on ryhdytty pyyntösi jälkeen, kuukauden sisällä pyyntösi vastaanottamisesta.

Huomaa, että tietyt lakisääteiset velvoitteet voivat rajoittaa pyyntöäsi käyttää oikeuksiasi. Tällaisissa tapauksissa tiedotamme sinulle asiasta.

Jos et ole tyytyväinen vastaukseemme tai jos havaitset paikallisten tietosuojalakien rikkomuksen, sinulla on oikeus tehdä valitus asianmukaiselle tietosuojaviranomaiselle asuinmaassasi, työpaikallasi tai maassa, jossa rikkomuksen katsotaan tapahtuneen.