Uniapnean hoito

Obstruktiivinen uniapnea on vakava unihäiriö, jota ei voi parantaa. Uniapneaa on kuitenkin helppo hoitaa. Tehokkaasta uniapnean hoidosta on paljon hyötyä. Hoito voi pienentää vakavien sairauksien ja onnettomuuksien riskiä. Hoidon ansiosta todennäköisesti nukut paremmin, olet onnellisempi ja energisempi.

Mikä uniapnean hoitomuoto sopii sinulle?

Uniapnean CPAP-hoito

Uniapnean yleisin hoitomuoto on CPAP-hoito. Hoidon aikana CPAP-laite puhaltaa paineistettua ilmaa CPAP-maskin kautta hengitysteihin nukkuessasi. Hoito voi tuntua aluksi oudolta, mutta useimmat tottuvat nopeasti CPAP-laitteen käyttöön. Hoito kannattaa, sillä uniapneahoito voi kohentaa merkittävästi mielialaa ja energiatasoa.

 

Uniapnean hammaskiskohoito

Joidenkin on vaikea tottua CPAP-hoitoon. Heitä varten on tehokas vaihtoehto: uniapneakiskohoito. ResMedin todistetusti tehokas vaihtoehto on nimeltään Narval-uniapneakisko. Se soveltuu lievän tai keskivaikean uniapnean sekä kuorsauksen hoitoon.

 

Uniapneahoidon ja CPAP-hoidon hyödyt

Uniapneahoidon hyödyt 

Valitsitpa CPAP- tai uniapneakiskohoidon, tärkeintä on, että uniapneahoitoa käyttää joka yö ja mahdollisimman monta tuntia. Tehokkaalla uniapneahoidolla on monia hyviä vaikutuksia.

Uniapnean tehokkaan CPAP-hoidon on todettu lievittävän uniapnean yleisiä oireita sekä parantavan energiatasoa, toimintakykyä ja yleistä mielen ja kehon hyvinvointia. Hoitamaton uniapnea voi johtaa moniin vakaviin terveysongelmiin.

Miten pääsen hoitoon?

Jos epäilet itselläsi uniapneaa, kerro epäilystäsi lääkärille. Lääkäri kyselee oireitasi ja antaa lähetteen unitutkimukseen, jos on aihetta epäillä uniapneaa tai muuta unenaikaista hengityshäiriötä. Kun saat diagnoosin ja tarvitsemasi hoidon, terveytesi kohenee ja energiatasosi nousee.

Potilaiden tositarinoita

Katso ihmisten henkilökohtaisia tarinoita omista uniapnean hoitokokemuksistaan, ylä- ja alamäistä. Saat myös onnistuneen CPAP-hoidon vinkkejä.