Miten ja milloin CPAP-maski on puhdistettava? | ResMed

Miten ja milloin CPAP-maski on puhdistettava?

Puhdas CPAP-maski kestää pidempään ja pysyy tiiviimpänä, ja hoitosi on raikkaampaa ja miellyttävämpää. Maskin käyttöohjeessa on täydelliset puhdistamista koskevat ohjeet, mutta seuraavassa on lisäksi vastauksia joihinkin usein esitettyihin kysymyksiin. Toivomme, että niistä on sinulle hyötyä!

Miten usein maski ja pääremmit pitää puhdistaa? 

Maski tulee puhdistaa joka päivä tai jokaisen käyttökerran jälkeen. Pääremmit tulee puhdistaa kerran viikossa.

Maski ja pääremmit tulee pestä käsin kevyesti hankaamalla lämpimässä (noin 30 °C) vedessä, jossa on mietoa pesuainetta. Maskin kaikki osat huuhdotaan huolellisesti vesijohtovedellä ja niiden annetaan kuivua suoralta auringonvalolta suojattuina. Katso tarkempia ohjeita maskin käyttöohjeesta tai seuraavasta kohdasta.

Vinkki: miten puhdistan maskin

Maskisi käyttöohjeessa on kyseisen maskin puhdistusta koskevat tarkat ohjeet. Seuraavat puhdistusohjeet pätevät useimpiin maskeihin:

Joka päivä tai jokaisen käyttökerran jälkeen

Kerran viikossa

Huomaa, että pääremmit voi pestä purkamatta niitä osiin ja että pääremmeissä käytettyä väriä voi irrota veteen ensimmäisellä pesukerralla. Jos jokin osa on likainen vielä puhdistamisen jälkeen tai jos maskin osissa on vaurioita (halkeamia, värjäytymiä, repeytymiä jne.), osa pitää vaihtaa.

Voit käyttää puhdistamiseen myös CPAP-maskin puhdistusliinoja, jotka ovat käteviä erityisesti matkoilla. 100-prosenttisesta puuvillasta valmistetut puhdistusliinat ovat nopea, helppo ja kätevä tapa puhdistaa maski.

Voinko ostaa varaosia?

Kyllä. Kaikkia ResMedin maskien osia ja uusia maskeja voi ostaa erikseen. Voit ostaa maskeja tai maskin varaosia verkkokaupastamme tai ResMed-jälleenmyyjiltä.

Helppoja keinoja parempaan hoitokokemukseen

Toivoisitko, että uniapnean hoito olisi helpompaa ja miellyttävämpää? Askarruttaako sinua maskin ja laitteen puhdistaminen? Ilmaisessa e-kirjassamme on paljon vinkkejä ja ohjeita, joilla voit parantaa hoitokokemustasi.

Uni, kuorsaus ja unihäiriöt
e-kirja-4-Jatkuva-CPAP-hoito
Miten voit parantaa hoidon miellyttävyyttä?
e-kirja-4-Jatkuva-CPAP-hoito
Hoitolaitteiston ylläpito
e-kirja-4-Jatkuva-CPAP-hoito