Lumis HFT - korkeavirtaushoitoa antava laite keuhkoahtaumataudin hoitoon | ResMed

Lumis HFT

Korkeavirtaushoito keuhkoahtaumataudin hoitoon

Lumis HFT antaa miellyttävää kostutettua korkeavirtaushoitoa keuhkoahtaumapotilaille. Hoitoa voidaan käyttää kotona, ja se soveltuu keuhkoahtaumapotilaille, joilla esiintyy kroonista yskää ja limaneritystä.

Helpota elämää korkeavirtaushoitoa antavalla laitteella, jonka käyttö on yksinkertaista

Lumis HFT antaa koko yön* ajan lämmitettyä kostutettua ilmavirtausta – lisähapen kanssa tai ilman. Virtausta, lämpötilaa ja kostutusta voi säätää. Laite ja valikot on suunniteltu intuitiivisiksi ja helpoiksi käyttää. Vedellä täytettävä HumidAirTM-kostutin ja ClimateLineAirTM -lämpöletku ovat uudelleen käytettäviä ja helpot irrottaa ja puhdistaa. Pieni, kevyt ja hiljainen** Lumis HFT antaa miellyttävää hoitoa ja on huomaamaton ja helppo hyväksyä osaksi päivittäistä elämää.

Vaivaton valmistelu, titraus ja valvonta

Korkeavirtaushoito - happi - keuhkoahtaumapotilas - kotihoito mobile

Vain kolme asetusta ja intuitiiviset valikot helpottavat uusien potilaiden asetusten säätämistä ja hoidon titrausta. Pitkäkestoista happihoitoa (LTOT) saaville keuhkoahtaumapotilaille, joilla esiintyy kroonista yskää ja limaneritystä, on helppo antaa kostutettua lisähappea. Happisaturaatiota on helppo valvoa tarvittaessa. *** Lumis HFT käyttää ResMed Air10 -vakiovaraosia ja -lisävarusteita, kuten suodattimia, kostuttimia ja letkuja, mikä yksinkertaistaa koulutusta, kunnossapitoa ja logistiikkaa.

Suunniteltu käytettäväksi Lumis HFT -laitteen kanssa

ClimateLineAir-lämpöletku pitää kostutetun ilman lämpimänä ilman kulkiessa letkun läpi.

Laitteeseen kiinnitettävä HumidAir-lämminvesikostutin helpottaa nenän kuivuutta ja tukkoisuutta.

ResMedin oksimetrisovittimella Air10-, Lumis- tai Lumis HFT -laitteeseen voidaan liittää NONIN Xpod™ -oksimetri happisaturaatiotasojen tallentamiseksi.

Miten voin ostaa Lumis HFT:n

Ota yhteys asiakaspalveluumme, kun haluat lisätietoja ResMed-tuotteiden tilaamisesta.

Usein kysytyt kysymykset – Lumis HFT

Äänitasoon vaikuttaa valittu virtausasetus. Laite on suunniteltu hiljaiseksi**, jotta käyttäjä voi nukkua ja puhua hoidon aikana.

Kyllä. Suun kautta hengittäminen voi kuitenkin heikentää hoidon tehokkuutta. ​

Lumis HFT -laitteen tallentamien hoito- ja laitetietojen avulla voidaan valvoa laitteen käyttöä ja subjektiivisia oireita, kuten hengenahdistusta intensiivisen rasituksen aikana, sekä hengitysteiden eritteiden hallintaa.   SpO2-arvon mittaaminen edellyttää, että hoitolaitteeseen on yhdistetty SpO2-valvontalaite.

Se ei ole suositeltavaa, koska korkeavirtaushoito edistää ilmateiden huuhtoutumista.

Lumis HFT -laitetta voi käyttää lisähapen kanssa tai ilman sitä.

Lisähappea voi antaa enintään virtausnopeudella 10 l/min kotona happirikastimesta jatkuvalla virtauksella tai happisäilöstä ja sairaalassa seinäliitännästä. Lääkäri määrää tarvittaessa lisähappea (erillisestä laitteesta).

Lumis HFT -laitteessa ei ole hälytyksiä, mutta se antaa ilmoituksia. Jotkin niistä ovat säädettäviä (esim. vesisäiliö tyhjä) ja jotkin pysyvästi käytössä. ​

​Ei, Lumis HFT -laite ei sovellu invasiiviseen käyttöön eikä käyttöön trakeostomian kautta.

Lämpeneminen kestää ympäröivästä lämpötilasta riippuen 10–20 minuuttia. On suositeltavaa odottaa, että lämpeneminen on valmis, ennen kuin aloittaa hoidon. Kuivaustila alkaa automaattisesti hoidon päätyttyä, ja laite siirtyy valmiustilaan 90 minuutin kuluttua.

Ei. Happi lisätään happilähteestä, ja se sekoittuu hengitettävään ilmaan laitteessa.

Ilmansuodatin on vaihdettava vähintään kuuden kuukauden välein. Kostuttimen vesisäiliö on vaihdettava kolmen kuukauden välein. Ilmaletku on vaihdettava kuuden kuukauden välein. Letkunsuojus on vaihdettava, kun se näyttää kuluneelta tai on vaurioitunut. ​

Potilaan painon on oltava vähintään 30 kg. Ikärajoituksia ei ole. ​

Lumis HFT on tarkoitettu käytettäväksi huoneenlämmössä (18–28 °C). ​

Liittyvät tuotteet

Laite noninvasiiviseen hoitoon ventilaatiohoidosta riippumattomille potilaille

Lue lisää

Myös invasiivisin ominaisuuksin varustettu laite noninvasiiviseen hoitoon ventilaatiohoidosta riippumattomille potilaille

Lue lisää

Laite invasiiviseen ja noninvasiiviseen ventilaatioon sekä ventilaatiohoidosta riippumattomille potilaille että täysin ventilaatiosta riippuvaisille potilaille

Lue lisää

Lumis HFT ei sovellu elämää ylläpitävästä hoidosta riippuvaisille potilaille.
Non contractual picture of the nasal cannula – Käytä vain ResMedin suosittelemia nenäkanyyleja.

* Lumis HFT antaa hoitoa 16 tunnin ajan virtausnopeudella 15 l/min. Lisätietoja on käyttöohjeessa. Kosteusasetuksena taso 3 ja ympäristön lämpötila 23 °C
** ClimateLineAir: 37 dBA, epävarmuudella 2 dBA / ClimateLineAir ja 5 l/min O2: 45 dBA, epävarmuudella 2 dBA, mitattuna ISO 80601- 2- 74:2017 -standardin mukaisesti (HFT-toimintamuoto)
*** Kun laitteeseen on yhdistetty SpO2-valvontalaite