Uniajan arvion antava Nox T3s -polygrafialaite | ResMed

Nox T3s

Uniajan arvion antava polygrafialaite

Edeltäjänsä tapaan Nox T3s on helppokäyttöinen kannettava unenaikaisten hengitystoimintojen rekisteröintilaite, joka on tarkoitettu kotona tehtävään unenaikaisten hengityshäiriöiden tutkimukseen. Nox T3s -laitteen uusi, tarkan uniajan arvion antava Nox BodySleep -toiminto ja Noxturnal-ohjelman uudistettu versio, joka sisältää intuitiivisen tulosten yleisnäkymän ja unen vaiheiden visualisoinnin, parantavat diagnoosin tarkkuutta.

Tutustu Nox T3s -laitteeseen

Nox T3s on kotona tehtäviin unitutkimuksiin tarkoitettu laite, jonka intuitiivisia toimintoja käyttäjän on helppo ymmärtää. Uudistettu muotoilu, mukautuva käyttöliittymä ja helppokäyttöisyys helpottavat potilaan ja hoitohenkilökunnan arkea. Katso aiheesta kertova video

Nox BodySleep: ensimmäinen uniajan kertova toiminto

Nox BodySleep on tekoälyä (AI) hyödyntävä menetelmä, joka luokittelee kunkin 30 sekunnin aikakehyksen REM-unen, NREM-unen tai valveillaolon vaiheeksi. Toiminto perustuu suurimmaksi osaksi tietoihin, jotka saadaan Nox A1 PSG -tutkimuksissa käytettävien Nox RIP -vöiden välityksellä1.

Noxturnal: potilastietojen hallintaohjelma

Noxturnal-ohjelman uudistettu käyttöliittymä vastaa paremmin lääkäreiden yksilöllisiä tarpeita ja tehostaa potilaiden tietojen hallintaa.

 • Nox BodySleep -analyysi antaa tarkemman AHI-arvon1.
 • Päivitetty PLM-analyysi parantaa diagnoosin tarkkuutta1.
 • Uusi tulosten yleisnäkymä tehostaa työnkulkua.
 • Uusi raporttiparametrien laskenta antaa lääkärille yksityiskohtaisempaa tietoa ja mahdollisuuden mukauttaa raportteja.

Usein esitettyjä kysymyksiä

Nox T3s sisältää Nox T3 -laitteen ominaisuuksien lisäksi seuraavat lisäominaisuudet:

 • Uusi Nox BodySleep antaa tarkan aika-arvion unen eri vaiheista (REM-uni, NREM-uni ja valveillaolo).
 • Noxturnal-ohjelman uusi päivitetty versio sisältää laitteen uusiin ominaisuuksiin mukautettuja edistyksellisiä toimintoja.
 • Uusi muotoilu helpottaa puhdistamista ja parantaa tehokkuutta.

Noxturnal-version 6 käyttöliittymä sisältää monia uusia ominaisuuksia:

 • Nox BodySleep -analyysi parantaa AHI-arvon tarkkuutta.
 • Päivittynyt PLM-analyysi antaa tarkemman diagnoosin.
 • Uusi tulosten yleisnäkymä tehostaa työnkulkua.
 • Uusi raporttiparametrien laskenta antaa lääkärille yksityiskohtaisempaa tietoa ja mahdollisuuden muokata raportteja.
 • SpO2, pulssi, pletysmografia.

Edistyksellinen Nox BodySleep -toiminto mittaa aivoissa tapahtuvien muutosten kehossa aikaansaamia fysiologisia vaikutuksia. Tämä unimittari:

 • Arvioi REM-unen, NREM-unen ja valveillaolon vaiheet.
 • Perustuu Nox A1 PSG -tutkimuksessa käytetyistä Nox RIP -vöistä saatuihin tietoihin1.
 • Analysoi tarkemmin unenaikaisia hengityshäiriöitä ja parantaa diagnoosin luotettavuutta.

Nox Medical käytti Nox BodySleep -algoritmin luotettavuuden arviointiin kahden korrelaatiokertoimen laskentaan perustuvaa menetelmää1:

 1. Testin tarkkuutta mittaava F1-arvo. Tämän kertoimen paras arvo on 1, jota pidetään täydellisenä tarkkuutena. Huipputuloksena pidetään arvoa 0,804.
 2. Cohenin kappa-arvo mittaa luokittelujen välistä luotettavuutta. Kerrointa pidetään vakuuttavana, kun se on alueella 0,61–0,803. Tässä tapauksessa luokitteluina ovat unen vaiheet (valveillaolo, NREM- ja REM-uni)

Menetelmää arvioitiin kliinisellä PSG-tietoaineistolla käyttämällä viisinkertaista ristiinvalidointia ja piilotestiaineistoa, ja saadut tulokset olivat seuraavat:

F1-tulos
Testiaineisto Ristiinvalidointi
Valveillaolo 0,71 0,73
REM 0,83 0,83
NREM 0,93 0,92

Laskennan tuloksena saatiin F1-tulos 0,88 ja Cohenin kappa 0,74 testiaineistolle ja 0,75 ristiinvalidoinnille. Nämä vakuuttavina pidettävät tarkkuuskertoimet todistavat Nox BodySleep -algoritmin luotettavuutta.

Lisäksi tehtiin muita testejä2 Nox BodySleep -algoritmin tarkkuuden osoittamiseksi., Validoinnissa tehtiin vertailu unenaikaisia hengityshäiriöitä ja liikehäiriöitä sairastavien potilaiden unilaboratoriossa tehtyihin polysomnografiarekisteröinteihin.

Tulokset arvioitiin kuvaavilla tilastomenetelmillä (IBM SPSS Statistics 25.0), joilla saatiin yleiseksi tarkkuudeksi 0,8 ja Cohenin kappa-arvoksi 0,7. Näitä kertoimia vakuuttavina pitävät tutkijat totesivat, että algoritmin diagnostinen tarkkuus unen vaiheiden ja tärkeiden uniparametrien arvioinnissa on hyvä.

Ei, Nox BodySleep -toimintoa EI voi pitää valveillaoloon ja uneen liittyvää aivojen tilaa suoraan mittaavana. Se on edistyksellinen ominaisuus, jolla voidaan arvioida unen eri vaiheita (REM- ja NREM-unta sekä valveillaoloa). Se ei korvaa PSG-hypnogrammiin perustuvia kliinisiä päätöksiä.

Takuu ja huolto

Etsitkö ResMedin Nox T3s -laitteen huolto- ja takuutietoja? Löydät vastaukset kysymyksiisi resurssikeskuksestamme.

Liittyvät tuotteet

Nox A1s polysomnografialaite diagnostiikkaan sairaalassa ja kotona

Lue lisää

Analysointi- ja raportointiohjelma Nox A1s- ja Nox T3s -laitteille

Lue lisää

Helppokäyttöinen laite unenaikaisia hengityshäiriöitä sairastavien potilaiden seulontaan kotona

Lue lisää

Katso käyttöoppaista asiaankuuluvat tiedot varoituksista ja varotoimista, jotka on otettava huomioon ennen tuotteiden käyttöä ja käytön aikana.

Viitteet

 1. Hanna Ragnarsdóttir, Heiðar Már Þráinsson, Eysteinn Finnsson, Eysteinn Gunnlaugsson, Sigurður Ægir Jónsson, Jón Skírnir Ágústsson, Halla Helgadóttir “BodySleep: Estimating sleep states from respiration and body movements”, Poster Presented at World Sleep 2019, Vancouver.
 2. S Dietz-Terjung, A Martin, C Schöbel,”A Novel Algorithm for the Estimation of Sleep States Based on Breathing and Movement”, Sleep, Volume 43, Issue Supplement_1, April 2020, Page A170, https://doi.org/10.1093/sleep/zsaa056.442.
 3. Danker-Hopfe H, Anderer P, Zeitlhofer J, Boeck M, Dorn H, Gruber G, Heller E, Loretz E, Moser D, Parapatics S, Saletu B, Schmidt A, Dorffner G., “Interrater reliability for sleep scoring according to the Rechtschaffen & Kales and the new AASM standard”, Journal of Sleep Research, vol. 18, no. 1, p:74-84.
 4. Tataraidze A, et al. Sleep stage classification based on respiratory signal (2015).
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]