Minimalistinen AirFit F40 kokokasvomaski | ResMed Suomi

AirFit™ F40

Hoidon ei tarvitse olla vaikeaa.

Etsitkö yksinkertaista, huomaamatonta ja mukavaa kokokasvomaskia uniapnean hoitoon tai non-invasiiviseen ventilaatiohoitoon?
AirFit F40 maskissa yhdistyvät saumattomasti tehokas hoito sekä mukavuus1, tiiviys1 ja siro profiili. Moderni AirFit F40 maski, jonka innovatiivisessa AdaptiSeal™-maskityynyssä ei ole kovia osia, ja jonka runko on kevyt2 ja joustava, on helppo hyväksyä osaksi päivittäistä elämää.

Maski sisältää magneetteja, jotka voivat häiritä tiettyjen implanttien ja lääkinnällisten laitteiden toimintaa. Lue käyttöohjeesta maskia koskevat tiedot, kuten magneettien käytön vasta-aiheet ja varoitukset.

 • ResMed AirFit F40 kokokasvomaski kuvattuna sivulta valkoista taustaa vasten.
 • Pyörivä ResMed AirFit F40 kokokasvomaski kuvattuna valkoista taustaa vasten.
 • Nainen näyttää, miten ResMed AirFit F40 maski sovitetaan.
ResMed AirFit F40 kokokasvomaski kuvattuna sivulta valkoista taustaa vasten.
ResMed AirFit F40 kokokasvomaski kuvattuna sivulta valkoista taustaa vasten.
Pyörivä ResMed AirFit F40 kokokasvomaski kuvattuna valkoista taustaa vasten.
Nainen näyttää, miten ResMed AirFit F40 maski sovitetaan.

Siro ja pienikokoinen maski yksinkertaisuutta rakastaville

Pariskunta nukkuu lähekkäin vuoteessa, nainen käyttää AirFit F40 CPAP-maskia.

AirFit F40 maskilla pyritään poistamaan uniapneahoitoon liittyviä yleisimpiä esteitä, jotka liittyvät epämukavuuteen, klaustrofobiaan, vaikutelmaan itsestä ja vaivaantuneisuuteen. AirFit F40 on pienikokoinen3, huomaamaton ja kevyt4. Se on ResMedin kokokasvomaskeista pienikokoisin3.

Maski on hyvä valinta silmälaseja käyttävälle ja lukemista hoidon aikana harrastavalle, sillä nenän alle asettuva maskityyny jättää näkökentän vapaaksi ja pysyy silti yhtä tiiviinä kuin suosituin nenän peittävä AirFit F20 maskimme5,6.

Antaa luonnollisen nukkumiskokemuksen

“Tuntui kuin minulla ei olisi ollut maskia ollenkaan”1*

Nopea ja helppo pukea ja riisua1

AirFit F40 ‑maskissa on vain neljä säädettävää kohtaa ja magneettikiinnikkeet**, joiden ansiosta pääremmien kiinnitys runkoon onnistuu hetkessä. Lyhyt letku ja kulmakappaleen pikairrotus nopeuttavat ilmaletkun irrottamista. Äskettäin tehdyssä tutkimuksessa yli 70 % potilaista pystyi sovittamaan AirFit F40 ‑maskin tiiviisti kasvoilleen ilman apua1 ja 100 % heistä piti maskia yleisesti helposti käytettävänä1.

Usein esitettyjä kysymyksiä

Onko sinulla kysyttävää AirFit F40 maskista? Etsi vastauksia usein esitetyistä kysymyksistä.

AirFit F40 on ResMedin pienikokoisin minimalistinen kokokasvomaski. AirFit F40 maskilla pyritään poistamaan uniapneahoitoon liittyviä yleisimpiä esteitä, jotka liittyvät epämukavuuteen, klaustrofobiaan, vaikutelmaan itsestä ja vaivaantuneisuuteen sekä oletukseen, että kokokasvomaskit ovat raskaita tai kookkaita. Koska maski tiivistyy nenän alle (toisin kuin perinteinen nenän peittävä malli), se on hyvä vaihtoehto silmälaseja käyttäville ja vuoteessa ennen nukahtamista lukeville. AdaptiSeal-maskityyny mukautuu erilaisiin kasvojen muotoihin ja on joustavuutensa ansiosta hyvä vaihtoehto myös kyljellään nukkujille ja asentoa nukkuessaan vaihtaville.

Hoitavasta yksiköstä saat tarvittaessa tukea, esimerkiksi apua maskin mukavuuden parantamiseen, sovitukseen tai säätöön liittyvissä ongelmissa.

Katso tukivideo, josta saat vaiheittaiset ohjeet siitä, milloin ja miten maski tulee puhdistaa.

On tärkeää huolehtia CPAP-maskista ja tarkistaa se säännöllisesti, erityisesti maskityyny ja osat, jotka koskettavat kasvojasi ja joihin voi kertyä likaa, rasvaa ja muita epäpuhtauksia ihosta. Huonosti puhdistettu CPAP-maski voi aiheuttaa epämukavuutta ja ihoärsytystä sekä heikentää hoidon tehoa. Jos maskin jossakin osassa näkyy selviä vaurioita (halkeamia, murtumia, repeämiä jne.), osa on vaihdettava uuteen. Ota yhteyttä hoitavaan yksikköön ja kysy ohjeita.

Magneettikiinnikkeiden ansiosta maski on helppo ja nopea sovittaa kasvoille, sillä pääremmien kiinnitys runkoon onnistuu hetkessä. Useimmat potilaat voivat käyttää magneettikiinnikkeitä. Niiden käytölle on kuitenkin joitakin vasta-aiheita, jotka on otettava huomioon. Lue käyttöohjeesta maskia koskevat tiedot, kuten magneettien käytön vasta-aiheet ja varoitukset.

Haluatko tutkia muita maskivaihtoehtoja?

Miten nukut? Mitkä maskin ominaisuudet ovat sinulle tärkeitä? Maskien ryhmittely auttaa sinua löytämään CPAP-maskin, joka vastaa nukkumistottumuksiasi ja mieltymyksiäsi.

Minimalistiset CPAP-maskit
Vapautta tuovat CPAP-maskit
Istuvuudeltaan monipuoliset CPAP-maskit

Katso käyttöohjeista asiaankuuluvat vasta-aiheisiin, varoituksiin ja varotoimiin liittyvät tiedot, jotka on otettava huomioon ennen tuotteen käyttöä ja käytön aikana.

* Tämä potilastarina on aito dokumentoitu kertomus kyseisen henkilön vasteesta hoitoon. Tulokset voivat vaihdella, eikä kyseisen henkilön hoitovaste takaa vastaavaa tai samankaltaista hoitokokemusta muilla henkilöillä. Lisätietoja saat hoitoalan ammattilaiselta.

**Vasta-aihe

Magneettisia osia sisältävät maskit ovat vasta-aiheisia potilaille tai muille, jotka ovat fyysisessä lähikontaktissa maskin käytön aikana, ja joilla on jokin seuraavista:
– Aktiiviset lääkinnälliset implantit, jotka reagoivat magneetteihin (esim. sydämentahdistimet, implantoitavat kardiovertteri-defibrillaattorit (ICD), neurostimulaattorit, aivo-selkäydinnestesuntit (CSF), insuliini-/infuusiopumput)
– Metalliset implantit/kojeet, jotka sisältävät ferromagneettista materiaalia (ts. aneurysman korjaamiseen tarkoitetut klipsit/vuodon estävät kierukat, emboliset sulkijat, stentit, venttiilit, elektrodit, kuuloa tai tasapainoa parantavat implantoidun magneetin sisältävät sisäkorvaistutteet, silmäimplantit, silmiin tunkeutuneet metallisirut)

Varoitus

Pidä magneetit turvallisella, vähintään 150 mm:n etäisyydellä implanteista tai lääkinnällisistä laitteista, joihin magneettiset häiriöt voivat vaikuttaa haitallisesti. Tämä varoitus koskee maskin käyttäjää tai muuta henkilöä, joka joutuu fyysiseen lähikontaktiin maskin kanssa. Magneetit sijaitsevat maskin runko-osassa ja pääremmien alemmissa kiinnikkeissä, ja magneettikentän voimakkuus on enintään 400 mT. Maskia käytettäessä magneettien tehtävänä on kiinnittää maski, mutta ne voivat irrota huomaamatta käyttäjän nukkuessa. Implanteille/lääkinnällisille laitteille, mukaan lukien vasta-aiheiden luettelossa mainituille, voi aiheutua häiriöitä, jos niiden toiminta muuttuu ulkoisten magneettikenttien takia tai jos ne sisältävät ferromagneettisia materiaaleja, jotka vetävät puoleensa magneettikenttiä (jotkin metalliset implantit, esim. metallia sisältävät piilolinssit, hammasimplantit, kallon suojana käytettävät metallilevyt, ruuvit, porattujen reikien suojat ja luun korvaavat laitteet). Kysy magneettikenttien mahdollisia haittavaikutuksia koskevia tietoja hoitavalta yksiköltäsi ja implanttisi / muun lääkinnällisen laitteesi valmistajalta.

Viitteet:

 1. ResMed external clinical study of 57 patients conducted between 04/10/2023 – 20/11/2023. Data on file; ID A5455320
 2. Weight of the frame of AirFit F40: 20.4 grams
 3. ResMed internal study comparing AirFit F40 with AirFit F20 and AirFit F30, conducted in 2023. Data on file; ID A5458741
 4. Weight of mask system Headgear STD/cushion M: 95.86 grams
 5. ResMed external clinical study of 28 patients conducted between 06/06/2023 – 27/06/2023. Data on file; ID A5397558
 6. ResMed external clinical study of 26 patients conducted between 26/04/2016 – 27/05/2016. Data on file; ID A4973072
 7. ResMed internal study comparing AirFit F40 with AirFit F20, conducted in 2023. Data on file; ID A5393645
 8. ResMed internal study comparing AirFit F40 with AirFit F20, conducted in2023. Data on file; ID A5432314

Sisältö päivitetty viimeksi: 03/2024