Kaikki kuorsauksesta | ResMed

Kaikki kuorsauksesta

Jos kuorsaat – ja kuorsauksesi on äänekästä – tiedät, miten paljon se häiritsee muita. Nukkuminen voi olla sinulle ongelma, kun matkustat tai yövyt ystävien tai sukulaisten luona. Vuodekumppanisi valittaa unen puutteesta ja karkottaa sinut vierashuoneeseen tai sohvalle. 95 % kuorsaajista sanookin, että kuorsaus häiritsee heidän kumppaniaan.1 Ongelmaasi on onneksi apua saatavilla. ResMed on kuorsauksen ja muiden unenaikaisten hengityshäiriöiden asiantuntija.

Lähes 40 % miehistä kuorsaa äänekkäästi ja usein, mutta kuorsaus ei ole vain miesten vaiva. Myös 30 % naisista kuorsaa.2

Kuorsaus on yleinen ongelma, jota esiintyy noin kolmasosalla aikuisväestöstä.2 Mitä kuorsauksessa sitten tapahtuu? Ja miksi kuorsaus on haitallista?

Monien tuotteiden väitetään hoitavan kuorsausta. Narval-uniapneakiskon on tutkimuksissa todettu ehkäisevän äänekästä kuorsausta 89 prosentilla kiskon käyttäjistä.3 Narval on ohut, kevyt, huomaamaton ja potilaan suuhun yksilöllisesti valmistettu kisko, joka ei häiritse yöunta.

Kuorsaus voi johtua elintavoista. Seuraavat pienet elämänmuutokset saattavat varmistaa paremmat (ja hiljaisemmat) yöunet.

Tietoa unesta, kuorsauksesta ja unihäiriöistä

Haluaisitko nukkua paremmin? Kiusaako sinua häiritsevä kuorsaus? Tämä e-kirja on tietopaketti, joka auttaa sinua ymmärtämään unta, kuorsausta ja unenaikaisia hengityshäiriöitä. Siitä saat tietoa, joka auttaa sinua tunnistamaan oireesi ja hakeutumaan hoitoon.

Uni, kuorsaus ja unihäiriöt
Nukutko riittävästi?
Seitsemän vinkkiä parempaan uneen

Viitteet:

  1. Enquête A+A Healthcare auprès d’un échantillon de 1000 personnes représentatives de la population générale de plus de 25 ans – janvier 2011.
  2. Lechner, M., et al., Snoring and breathing pauses during sleep: interview survey of a United Kingdom population sample reveals a significant increase in the rates of sleep apnoea and obesity over the last 20 years – data from the UK sleep survey. Sleep Med, 2019. 54: p. 250-256.
  3. Vecchierini MF et al. Sleep Med. 2016 Mar;19:131-40: A custom-made MRD for OSA-hypopnoea syndrome: the ORCADES study.