Kaikki kuorsauksesta

Jos kuorsaat – ja kuorsauksesi on äänekästä – tiedät, miten paljon se häiritsee muita. Nukkuminen voi olla sinulle ongelma, kun matkustat tai yövyt ystävien tai sukulaisten luona. Vuodekumppanisi valittaa unen puutteesta ja karkottaa sinut vierashuoneeseen tai sohvalle. 95 % kuorsaajista sanookin, että kuorsaus häiritsee heidän kumppaniaan.1 Ongelmaasi on onneksi apua saatavilla. ResMed on kuorsauksen ja muiden unenaikaisten hengityshäiriöiden asiantuntija.

Lähes 40 % miehistä kuorsaa äänekkäästi ja usein, mutta kuorsaus ei ole vain miesten vaiva. Myös 30 % naisista kuorsaa.2

Viitteet:

  1. Enquête A+A Healthcare auprès d’un échantillon de 1000 personnes représentatives de la population générale de plus de 25 ans – janvier 2011.
  2. Lechner, M., et al., Snoring and breathing pauses during sleep: interview survey of a United Kingdom population sample reveals a significant increase in the rates of sleep apnoea and obesity over the last 20 years – data from the UK sleep survey. Sleep Med, 2019. 54: p. 250-256.
  3. Vecchierini MF et al. Sleep Med. 2016 Mar;19:131-40: A custom-made MRD for OSA-hypopnoea syndrome: the ORCADES study.