Kaikki uniapneasta | ResMed

Kaikki uniapneasta

Jos sinulla on obstruktiivinen uniapnea, hyvä uutinen on, ettet ole ainoa. Viimeisimpien tieteellisten tutkimusten mukaan1 yli 936 miljoonaa ihmistä sairastaa uniapneaa. Tämä maailman johtavassa hengityselinsairauksia käsittelevässä lehdessä julkaistu luku on huomattavan suuri. Se on lähes 10 kertaa suurempi kuin Maailman terveysjärjestön WHO:n vuonna 2007 esittämä arvio, joka oli yli 100 miljoonaa.

 

”Yli 85 % uniapneaa sairastavista jää diagnosoimatta”

Näin toteaa tutkimuksen toteuttamiseen osallistunut lääketieteen tohtori ja ResMedin ylilääkäri Carlos M. Nunez.
Tämä lisää kyseisten henkilöiden työtapaturma- ja liikenneonnettomuusriskiä ja voi johtaa muiden merkittävien terveysongelmien, kuten verenpainetaudin tai sydän- ja verisuonisairauksien kehittymiseen, ja voi jopa vaikeuttaa diabetespotilaiden verensokerin hallintaa. Tunnemme riskit ja tiedostamme nyt myös ongelman laajuuden. Ongelman ratkaiseminen on aloitettava suurimpaan riskiryhmään kuuluvien henkilöiden seulontatutkimuksilla.

Uniapnea on yleinen unenaikainen hengityshäiriö, jossa ihmisen hengitys pysähtyy hetkeksi. Kuka sitten sairastuu uniapneaan ja miksi?

Uniapnea voi aiheuttaa vakavia sairauksia. Lue, miksi on tärkeää hoitaa uniapneaa terveyden ja elämänlaadun ylläpitämiseksi.

Jos epäilet, että sinulla on uniapnea, mene tutkimuksiin. Jos sinulla diagnosoidaan uniapnea, älä huolestu: uniapneaan on olemassa hoito, joka parantaa elämänlaatuasi merkittävästi.

Uniapneaa voidaan hoitaa. Millaista hoito on? Miten CPAP-hoito toimii? Mitä vaihtoehtoja on? Kun tiedät enemmän, hoidolla on paremmat mahdollisuudet onnistua ja yöunesi laatu paranee.

Tehokkaalla uniapnean hoidolla voi olla elämää mullistava vaikutus. Katso videoita ja tutustu ihmisten tositarinoihin CPAP-hoidon eduista

Miksi obstruktiivinen uniapnea jää usein diagnosoimatta?

Jos yli 80 prosenttia uniapneatapauksista on vielä diagnosoimatta, miljoonat ihmiset elävät edelleen sairaudestaan tietämättä.2 Heillä on yön aikana toistuvia, vähintään 10 sekunnin mittaisia hengityskatkoja, joiden jälkeen he havahtuvat ja vetäisevät ilmaa sisäänsä. Nämä jaksot toistuvat useita kertoja yössä. Tämä toistuva kierre aiheuttaa kroonisen univajeen, vaikka useimmat henkilöt eivät itse muista heräämisiään. He olettavat väsymyksensä johtuvan stressistä tai ikääntymisestä. Heidän oireensa voidaan myös virheellisesti diagnosoida unettomuudesta, migreenistä, kroonisesta väsymyksestä tai muista sairauksista johtuviksi.

e-kirja: Uniapnea, minullako?

Lue ilmaisesta e-kirjastamme lisää uniapnean oireista ja hoidosta

cpap-therapy-travel-tips-ebook-resmed

Viitteet :

  1. Benjafield et al. Estimation of the global prevalence and burden of obstructive sleep apnoea: a literature-based analysis. Lancet Respiratory Medicine http://dx.doi.org/10.1016/S2213-2600(19)30198-5.
  2. Young T, Evans L, Finn L, Patta M. Estimation of the clinically diagnosed proportion of sleep apnoea syndrome in middle-aged men and women. Sleep 1997; 20: 705-706.