COVID-19 UKK - ResMed Suomi

COVID-19 UKK

Etsitkö ResMed-tietoja COVID-19:stä? Tutustu säännöllisesti päivitettäviin UKK-sivuihimme. Jos tarvitset lisää tietoa, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme.

Vastauksia potilaiden koronavirusta koskeviin kysymyksiin

ResMed valmistaa erilaisia ventilaattoreita eli hengityslaitteita. Ne on tarkoitettu koti- ja sairaalakäyttöön, ja niitä voidaan käyttää joustavasti erilaisissa hoitotilanteissa tukemaan potilailta, joilla on hengitysvajaus tai hengityksen vajaatoiminta. ResMedin ventilaattoreilla voidaan antaa invasiivista ja noninvasiivista ventilaatiota:

 • Noninvasiivinen ventilaatio (NIV) on mekaanista ventilaatiota, jossa potilaalle annetaan ilmaa maskin tai suukappaleen kautta.
 • Invasiivista ventilaatiota käytetään, kun noninvasiivinen ventilaatio ei riitä. Potilaalle annetaan ilmaa putkella, joka viedään henkitorveen intubaation tai trakeostomian avulla.

Jos sinut on testattu ja sinulla on diagnosoitu koronavirus, noudata diagnoosin antaneen hoitohenkilöstön suosituksia. ResMed myy ventilaattoreita kunkin maan terveydenhuoltojärjestelmän kautta lääkärin määräyksellä. Vakavimpien koronavirustapauksien hoito on hyvin monimutkaista. Se edellyttää lääketieteellistä asiantuntemusta ja koulutettua hoitohenkilökuntaa. Hoitoalan ammattilaisilla on tarvittava asiantuntemus päättää, millaista hoitoa kukin potilas tarvitsee.

Jos sinut on testattu ja sinulla on diagnosoitu koronavirus, noudata diagnoosin antaneen hoitohenkilöstön suosituksia. ResMed myy ventilaattoreita kunkin maan terveydenhuoltojärjestelmän kautta. Vakavimpien COVID-19-tapauksien hoito on hyvin monimutkaista. Se edellyttää lääketieteellistä asiantuntemusta ja koulutettua hoitohenkilökuntaa. Hoitoalan ammattilaisilla on tarvittava asiantuntemus päättää, millaista hoitoa kukin potilas tarvitsee.

Koronavirus ei muuta uniapneadiagnoosia tai hoitoa (kuten CPAP-hoitoa). Voit jatkaa CPAP-laitteen käyttöä. Jos sinulla on diagnosoitu koronavirus, noudata lääkärin antamia suosituksia.

CPAP-laite on tarkoitettu uniapnean hoitoon. Vakavimmat koronavirustapaukset saattavat aiheuttaa hengitysvajausta, jonka hoitoon käytetään erityisiä hengityslaitteita.

ResMed on lääkintälaitteiden valmistaja. Jos sinulla on kysyttävää koronaviruksesta ja CPAP-hoidosta, ota yhteys hoitoalan ammattilaiseen.

ResMed on lääkintälaitteiden valmistaja. Jos sinulla on kysyttävää koronaviruksesta ja hapen käytöstä CPAP-laitteen kanssa, ota yhteys hoitoalan ammattilaiseen.

ResMedin hoitolaitteiden desinfiointiohjeet on toimitettu hoitoalan ammattilaisille.

CPAP-laite on tarkoitettu uniapnean hoitoon. Se ei estä Covid-19-tartuntaa. Lisätietoa Covid-19-tartunnasta ja sen ehkäisemisestä saa kansallisilta terveysviranomaisilta ja hoitoalan ammattilaisilta.

CPAP-laite on tarkoitettu uniapnean hoitoon. CPAP-laite auttaa ehkäisemään uniapneaa. CPAP-laitteen käyttö ei suurenna Covid-19-tartunnan riskiä. Pyydä lisätietoa hoitoalan ammattilaisilta.

CPAP-laite on määrätty henkilökohtaiseen käyttöön. Se on tarkoitettu uniapnean hoitoon. Vakavimmat koronavirustapaukset saattavat aiheuttaa hengitysvajausta, jonka hoitoon käytetään erityisiä hengityslaitteita.

Jos saat hoitoa koronavirukseen, kerro lääkärille tai hoitohenkilöstölle aiemmista sairauksistasi ja käytössä olevista laitteista. Noudata hoitohenkilöstön antamia ohjeita. Maailman terveysjärjestön (WHO) mukaan COVID-19-infektio tarttuu lähinnä ihmisestä toiseen läheisessä kontaktissa. Tärkeimmät neuvot koronaviruksen ehkäisemistä varten ovat käsienpesu, hyvä hygienia ja sosiaalinen etäisyys. ResMedin laite on aina pidettävä puhtaana käyttöoppaan ohjeiden mukaisesti. Näin voidaan ehkäistä kontaminoitujen pintojen muille aiheuttama infektioriski.

Desinfiointiohjeet on toimitettu terveydenhuollon ammattilaisille.

Jos haluat puhdistaa CPAP-laitteen, katso käyttöoppaasta ohjeet viikoittaista puhdistusta varten. Yksityiskohtaiset maskin ja letkun puhdistusohjeet ovat käyttöoppaassa. Noudata seuraavia vaiheita:

 1. Pese ilmaletku kuumalla vedellä ja miedolla puhdistusaineella. Älä pese letkua astianpesukoneessa tai pyykinpesukoneessa.
 2. Huuhtele ilmaletku huolellisesti ja anna kuivua suojassa suoralta auringonvalolta ja kuumuudelta.
 3. Pyyhi laitteen ulkopinnat kuivalla liinalla.

Huomautus: Laitteen tai maskin puhdistaminen tuotteen käyttöoppaan ohjeiden mukaisesti ei takaa laitteen puhdistus- tai desinfiointitulosta. Lisätietoja saa hoitoalan ammattilaisilta.

ResMedin hoitolaitteiden desinfiointiohjeet on toimitettu hoitoalan ammattilaisille.

Jos haluat puhdistaa CPAP-laitteen, katso käyttöoppaasta ohjeet viikoittaista puhdistusta varten. Yksityiskohtaiset maskin puhdistusohjeet ovat käyttöoppaassa. Puhdistusvaiheet ovat: 1. Pese ilmaletku lämpimällä vedellä ja miedolla puhdistusaineella. Älä pese letkua astianpesukoneessa tai pyykinpesukoneessa. 2. Huuhtele ilmaletku huolellisesti ja anna kuivua suojassa suoralta auringonvalolta ja kuumuudelta. 3. Pyyhi laitteen ulkopinnat kuivalla liinalla.

Huomaa, että laitteen tai maskin puhdistaminen käyttöoppaan ohjeiden mukaisesti ei takaa laitteen puhdistus- tai desinfiointitulosta. Lisätietoja saa hoitoalan ammattilaisilta.

myAir: ilmaista CPAP-hoitovalmennusta uniapneapotilaille koronavirusepidemian aikana

Näinä kiireisinä aikoina lääkäreillä ja terveydenhuollon ammattilaisilla ei aina ole mahdollisuutta keskustella CPAP-hoidon etenemisestä kasvotusten potilaan kanssa. Pystyt itse seuraamaan hoidon edistymistä rekisteröitymällä ilmaiseen myAir-verkkosovellukseen. Saat vinkkejä ja päivittäistä palautetta suoraan kotiin koronaepidemian aikana.

Rekisteröityminen on helppoa:

  1. Luo tili. Napsauta ”Create account” (luo tili) -painiketta osoitteessa myAir.resmed.eu ja täytä vaaditut kentät. Paina käyttäjätunnus ja salasana muistiin. Tarvitset niitä rekisteröitymisen myöhemmässä vaiheessa.
  2. Aktivoi tili. Tarkasta sähköpostit. Saat myAirilta viestin, jossa pyydetään aktivoimaan tili. Napsauta viestissä olevaa linkkiä ja syötä sähköpostiosoite ja salasana pyydettäessä. Jos aktivointiviestiä ei näy Saapuneet-kansiossa, tarkasta roskapostikansio.
  3. Lisää laite. Noudata näytön ohjeita ja syötä Air10-laitteen sarjanumero ja laitenumero, jotka on merkitty laitteen takaosaan. Syötä myös maskitiedot. Voit viimeistellä rekisteröitymisen myöhemmin, jos CPAP-laitteen tiedot eivät ole saatavilla.
  4. Aloita sovelluksen käyttö Nyt voit aloittaa myAir-sovelluksen käytön. Seuraa hoidon edistymistä tarkastamalla myAir-pisteet joka aamu.

Rekisteröidy myAir-sovellukseen

myAir on saatavilla vain ResMedin AirSense 10- ja AirCurve 10 -laitteisiin.

Tukea myAir-sivuston käytössä (esim. tiliä, salasanaa ja tietoja koskevissa kysymyksissä) on saatavissa tästä linkistä