Mary Jo: n suositus CPAP-hoidosta | ResMed

Mary Jon tarina

mary-jo-cpap-testimonials-from-sleep-apnoea-patients

 “Kun olin käyttänyt CPAP-laitetta ensimmäisen kerran, heräsin ilman päänsärkyä. Pian minun ei tarvinnut mennä nukkumaan heti, kun pääsin kotiin. Se oli mahtavaa.” —Mary Jo 

Elämä ennen hoitoa

Mary Jo on kahden lapsen äiti ja hänellä on haastava työ koulun rehtorina. Hän luuli, että oli normaalia olla joka päivä täysin väsyksissä. Hänen oli mentävä nokkaunille heti, kun hän pääsi kotiin. Kun hänellä alkoi esiintyä kroonista migreeniä päivittäin, hän hakeutui neurologin vastaanotolle ja hänet määrättiin unitutkimukseen. Havaittiin, että Mary Jo’lla oli vaikea uniapnea. Hänen unenaikaista hoitoa antava lääkärinsä suositteli, että hän aloittaisi heti CPAP-hoidon.

Mary Jo ei oikein halunnut uskoa lääkärin suositukseen CPAP-laitteen käytöstä. Hän ei voinut kuvitella, että hänen pitäisi nukkua miehensä kanssa ja käyttää samalla CPAP-laitetta. Koulussa eräs hänen kollegansa tiesi kertoa oman isänsä onnistuneesta CPAP-hoidosta, ja se sai hänet heti käyttämään laitettaan.

Tilanne tällä hetkellä:

Kun hän oli käyttänyt CPAP-laitetta unilaboratoriossa ensimmäisen kerran, hän heräsi ilman päänsärkyä. Mutta kun hän pääsi kotiin, hoitoon tottuminen kesti kaksi viikkoa. Ensimmäisen viikon aikana Mary Jo repi maskin pois kasvoiltaan heti nukahdettuaan. Pikkuhiljaa hänen onnistui pitää maskia kasvoillaan pidempiä aikoja. Pian Mary Jo huomasi, ettei hänellä ollut päänsärkyjä ja ettei hänen tarvinnut ottaa nokkaunia kotiin tultuaan.

Tällä hetkellä Mary Jo on energisempi kuin koskaan. Perheen ja työn lisäksi hänellä on nyt aikaa myös pyöräillä. Kun Mary Jo lähtee tapaamaan sukulaisiaan, hän ottaa CPAP-laitteen aina mukaansa. Hän sanoo, että matkustaminen autolla tai lentokoneella on tullut niin paljon helpommaksi niille, joiden pitää ottaa CPAP-laite mukaansa. Mary Jo uskoo, että jos hän ei olisi saanut rohkaisua työtoveriltaan, hän ei olisi aloittanut CPAP-hoitoa. Siksipä hän uskoo, että toisia kannattaa rohkaista CPAP-hoidossa.

  • Kotikaupunki: Wallingford, PA
  • Oireet: Uupumus, krooniset päivittäiset migreenit
  • Hoidon kesto vuosina: 2
  • Maskityyppi: Sierainmaski
  • Harrastukset: Pyöräily, matkustaminen, vierailu sukulaisten luona

Lue lisää uniapneapotilaiden tarinat

“Minulla on paljon enemmän energiaa opetustyössäni myöhemmin päivällä tai kun työskentelen ulkona. CPAP on muuttanut elämäni.”

Lue lisää

“En voi uskoa, kuinka paljon energisempi olen päivän aikana. Verenpaineeni on normalisoitunut. Minusta on nyt paljon mukavampi leikkiä lasteni kanssa.”

Lue lisää

“CPAP-hoito on muuttanut elämäni. Nukun nyt hyvin ja minulla on aina laite mukana minne tahansa menenkin.”

Lue lisää